Otkrivamo za koga je namijenjen “Lov na vještice” iz Sestrinske komore

Otkrivamo za koga je namijenjen "Lov na vještice" iz Sestrinske komore
Otkrivamo za koga je namijenjen "Lov na vještice" iz Sestrinske komore

Dr. sc. Domagoj Švegar, docent na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, jedan od članova “Psihološkog proljeća” upozorio na praksu zastrašivanja koju provodi Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS). Njegove zlokobne riječi izgovorene medijima samo 5 dana nakon velikog prosvjeda #SviZaSestre uskoro su se obistinile.

Naime, Predsjednik HKMS Mario Gazić, odlučio je poslati poruku onima koji su na prosvjedu doveli u pitanje autoritet i ulogu i funkciju Komore.

RTL Vijesti

Ove riječi, kao i sve druge poruke sa prosvjeda nisu se svidjele mnogima, posebice ne sindikatu HSSMS-MT, ali ni HKMS, jer su obje organizacije bile prozvane zajedno sa Vladom Republike Hrvatske.

>> Otkrivamo tko sve napada #SestreZajedno i zašto?

Nije trebal odugo čekati na koordiniranu akciju HKMS koja se potrudila preusmjeriti pažnju sa nezadovoljstva članstva na najslabiju kariku u tom kretkom vremenu kojeg su imali.

Nova meta sestrinske Komore je očito Sanda Alić, heroina iz čajne kuhinje

Najslabija karika Sanda Alić, heroina iz čajne kuhinje

Prema neslužbenim ali provjerenim informacijama koje posjeduje naše Uredništvo, a koji dolaze iz konkurentnog strukovnog sindikata sestara HSMS-MT, medicinska sestra Sanda Alić, ima završenu prekvalifikaciju za medicinsku sestru iz susjedne Bosne i Hercegovine.

U vrijeme završetka pisanja ovog članka, nismo dobili odgovor na naš upit iz ustanove u kojoj je Sanda Aliž učinila prekvalifikaciju. Odmah po primitku točnih i provjerljivih informacija, priču ćemo podijeliti.

Moramo napomenuti da Sanda Alić ima uredno važeću i valjano izdano Odobrenje za samostalan rad od strane HKMS, pa ne vidimo razloga, kako za nju, tako ni za ikoga tko je uredno položio stručni ispit pred Ministarstvom zdravstva, te dobio valjano Uvjerenje za rad ima razloga za strah od svoje Komore.

Uskoro opširnije.

Facebook komentari

1 Trackback / Pingback

  1. “Televisa presenta” u #SestreZajedno, jedna “heroina” izvela puč sa sindikatom? – MedicinskaSestra.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*