Dok medicinske sestre odlaze u inozemstvo, predsjednik njihove Komore ima plaću veću od Ministra

Mario Gazić

Medicinske sestre – medicinski tehničari iz Hrvatske već masovno odlučuju napustiti Hrvatsku, dok predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara (HKMS), za to vrijeme ima plaću veću od Ministra!

Gotovo nevjerovatno zvuče informacije koje smo dobili u Uredništvu. Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara (HKMS), jedne od strukovnih komora u zdravstvu ima plaću nešto manje od 22 tisuće kuna.

Taj podatak još više zvuči nerealno i zapanjujući ako znamo da su medicinske sestre – medicinski tehničari osuđeni na plaću od 5 do 7 tisuća kuna uz sve škole i stručna usavršavanja.

Plaću skriva kao zmija noge

Iako Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) postoji već više od 15 godina, plaća predsjednika je najčuvanija tajna među sestrinskm staležom.

Naime, ni dan danas, NITKo ne zna kolika je plaća Predsjednika HKMS.

Informaciju o plaći aktualnog predjsednika HKMS dobili smo od člana Vijeća HKMS (podatci poznati Uredništvu), iako je od ranije poznato da su njegove prethodnice imale i veća primanja.

Medicinske sestre su same to dopustile

Najgore od svega je neaktivnost članstva te strukovne Komore. Naime, ne postoji niti jedna skupina ili udruga koja osporava rad HKMS iako je prema anketi koju je provela naša Facebook stranica, više od 90% članova te iste Komore nezadovoljno njihovim radom.

Upitnost ustavnosti takvog poslovanja Komora

I dok medicinske sestre uglavnom dopuštaju da budu vođene poput ovaca, i da plaćaju članarinu, koju prema vlastitim izjavama nisu ni svjesne zašto plaćaju, jer eto moraju, probudila se građanska inicijativa “Psihološko proljeće” koje je najboljepokazalo na svu netransparetnost i dubinu sumnjivog poslovanja rada strukovnih komora.

Ne propustite pročitati i druge članke vezane uz samovolju HKMS:

Osvrt blogerice sa istinom o (ne)radu Sestrinske Komore

Možda najbolje o žalosnoj situaciji u hrvatskom Sestrinstvu i zdravstvu govori blog anonimne kolegice koja je u svom osvrtu iznijela zaprepaštajuće činjenice o radu Hrvatske komore medicinskih sestara u zadnjih 15 godina, ne propustite pročitati:

Facebook komentari

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Hrvatska sestrinska komora izgubila još jednu bitku protiv Psihološkog Proljeća – MedicinskaSestra.eu
  2. Medicinske sestre se pitaju zašto ih komora ne oslobodi plaćanja članarine kao stomatološka svoje članove – MedicinskaSestra.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*