Top 10 tajni Medicinskih sestara / tehničara

SAZNAJTE TAJNE KOJE BI TREBAL IZNATI SVI PACIJENTI

Top 10 tajni Medicinskih sestara / tehničara

Ne propustite saznati 10 tajnih medicinskih sestara – medicinskih tehničara.

Svaka profesija ima svoje tajne koje zna mali broj ljudi izvan njihovog kruga. Posebno je to upravo kod medicinskih sestara / tehničara.

Malo kad nisu strgani od posla

Bole ih stopala. Bili su u rotacijskim smjenama s velikim stresom i vrlo malo sna. Vjerojatno nisu imali uobičajenu rutinu spavanja od adolescencije. I čini se da nikada ne idu kući! Bez obzira koliko ste umorni, medicinska sestra je vjerojatno umornija.

Dijeljenje tableta nije baš tako jednostavno

Kad vam se ujutro medicinska sestra ostavi lijekove pored kreveta ili vam ih da da ih popijete, možda ćete pomisliti da je samo stvar staviti tablete u te male plastične šalice. Ali medicinska sestra koja ih je pripremila također je pripremila lijekove za desetine drugih pacijenata. I za svakog od njih je morala dvaput provjeriti naziv i svrhu svakog lijeka, vrijeme kad že vam ih dati, plus sve kontraindikacije i posebne doze, a zatim možda i nabaviti svaki lijek (ponekad iz ljekarne, ponekad vršeći dodatni poziv liječniku). Stoga budite strpljivi i zahvalni sljedeći put kada dobijete te tablete.

Medicinske sestre / tehničari ne slijede samo slijepo pravila i naredbe

One nisu samo slijepi izvršioci naredbi liječnika. Nerijetko će baš medicinska sestra zbog iskustva i stručnosti mogla spriječiti neku intervenciju koja je propisana, ako je sigurna da vam to nije u najboljem interesu, te o tome obavijestiti liječnika. Zapamtite, medicinske sestre provode puno više vremena s pacijentima nego što to obično čine liječnici. I vidjeli su sve prije.

I oni se razbole

Iako to nikada neće pokazati, provode sve svoje vrijeme oko vaših klica i podjednako su osjetljivi, ako ne i više, s obzirom na njihov raspored! Niti jedna medicinska sestra / tehničar neće dovesti pacijenta u opasnost kada je zarazna, ali puno medicinskih sestara obavlja svoj posao i kad se ne osjeća 100%. Oni će se brinuti za vas čak i kad sami možda trebaju pomoć! Vrlo često zbog nedostatka kolegica rade posao za dvije ili više njih i time narušavaju svoje zdravlje!

I oni imaju obitelji kojima su potrebni

Vaša bi medicinska sestra / tehničar mogli imati bolesno dijete kod kuće ili bolesnog člana obitelji u bolnici u sljedećem gradu. Ali Vama će dati 100% jer je njihov posao brinuti se za vas, čak i kad bi radije bili kući i brinuli se o nekom drugom – i vjerojatno bi željeli da to mogu raditi puno radno vrijeme, ali tu su za vas.

Tretiraju vas i vide kao osobu, sa razumijevanjem

Niste samo dijagnoza ili spis s povijesti bolesti za medicinske sestre / tehničare. Često ih možete toliko podsjećati na nekoga u svom životu – roditelja, djeteta ili prijatelja. Čak i ako vi ili vaš slučaj nimalo ne nalikujete njihovom omiljenom ujaku Anti, često će ih osnažiti neka osobna veza ili će se poistovjetiti s nekim aspektom vas ili vašeg postupanja. Promatraju Vas kao osobu, s puno razumijevanja i holistički se odnose prema svim vašim potrebama.

Oni se često i bore za tebe, iako to ne znate

Nikad to nećete znati, jer se medicinske sestre / tehničari neće hvaliti takvim stvarima, ali medicinske sestre / tehničari neprestano kucaju na razna vrata za svoje pacijente. Ako se možda ne slažu s liječnikom ili vam žele ugoditi, učinit će sve što mogu kako bi ispravili stvari ili vam pomogli.

Medicinske sestre / tehničari nikada ne žele izgubiti pacijenta, nikada!

Kad stvari postanu zastrašujuće i krenu stvari loše po Vas, i medicinske sestre / tehničari se prestraše, kao i svaki čovjek. Možda to ne pokazuju – u stvari, djeluju poput elitnih časnika kako bi se učinkovito i savršeno kretali kroz postupke za spašavanje vašeg zdravlja i života, a za koje su obučeni da poduzimaju. Ali unutra, i oni panično padaju, i kad im uspije spasiti vas osjećaju krajnje olakšanje. Medicinske sestre nikada ne žele izgubiti pacijenta. Nikada.

Često posao odnose kući, i u mislima i u srcu

Jeste li ikad čuli da medicinska sestra obeća da će se moliti za vas ili vašu voljenu osobu? To nije prazna izjava. Kad su kod kuće i bez sata, vjerojatno povremeno misle na vas i pitaju se kako ste. Ako su dovoljno zabrinuti, vjerojatno će nazvati kolegicu da se raspitaj uza vas.

Vrlo vjerojatno su imali težak dan, često, skoro svaki dan

Ako se vaša medicinska sestra / tehničar čini možda rastresenim, nije da on ili ona ne znaju što se događa s vama ili da vam je potrebna dodatna skrb. Medicinske sestre / tehničari se bave mnogim, mnogim pacijentima odjednom – a zbog prirode posla mnogi su od njih bolesni. Vaša je medicinska sestra / tehničar možda tog dana čak i izgubila pacijenta. Da, briga o pacijentima je njihov posao, ali i oni su ljudi, a pomaganje bolesnim ljudima iz dana u dan može uzeti svoj danak. Imajte i vi empatiju i znajte da vaša medicinska sestra / tehničar radi najbolje što može.

O većini ostalih stvari, slobodno se može reći, medicinske sestre / tehničari su otvorena knjiga.

MedicinskaSestra.eu

Facebook komentari

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*