Medicinske sestre i tehničari upozoravaju građane – #OSTANIDOMA

MEDICINSKE SESTRE / TEHNIČARI DIJELE JASNA UPOZORENJA GRAĐANIMA

Medicinske sestre - medicinski tehničari upozoravaju građane - #OSTANIDOMA

Medicinske sestre i tehničari po društvenim mrežama masovno dijele alarmantne poruke i pozivaju sve građane da ne izlaze i da ostanu doma s ciljem zaštite zdravlja zajednice.

Ako itko zna kolika je opasnost ne pridržavanja uputa Kriznog stožera o važnosti, to su upravo medicinske sestre – medicinski tehničari koji su na prvoj liniji obrane od koronavirusa, a čija epidemija se širi i u Hrvatskoj.

Tako su masovno počeli dijeliti masovna upozorenja po svojim statusima na društvenim mrežama u kojima pozivaju sve građane da ostanu doma i da se striktno pridržavaju uputa Kriznog stožera.

Zabrinuti su jer se građani ponašaju kao da su praznici, a ne izvanredna situacija. Ne pridržavanje određenog razmaka u javnosti, roštiljanja, grupna druženja, zabave po stanovima, samo su neki od primjera koji su potaknuli medicinske sestre i tehničare da počnu dijeliti upozorenja po društvenim mrežama.

Statusi od kojih se svaki čovjek mora zapitati o vlastitoj odgovornosti

Prenosimo Vam dva najčešće prenošena statusa koje dijele Medicinske sestre – medicinski tehničari:

? ? Računica je vrlo jednostavna! U Hrvatskoj imamo 500 stacionarnih plus 300 mobilnih respiratora – izjavio je ministar. Do sad je poznato da 6% oboljelih od COVID-19 trebaju intenzivno liječenje s respiratornom potporom. Dakle, stavite to u formulu N x 0,06=800! Nakon 13.000 oboljelih respiratora više neće biti… 13.000 pod uvjetom da smo mi svi na poslu svaki dan, zdravi, bez umora, super sposobni i da nam respiratori ne trebaju za neke druge bolesti! Ljudi, nemojte se zezati, ozbiljno je! Čuvajte sebe, druge i slušajte upute! #ostanidoma ?

Medicinske sestre – medicinski tehničari

Neće biti mjesta za tvoju majku!

“Ako nam dođe 20 pacijenata istovremeno a imamo na raspolaganju 15 mjesta, netko mora raditi trijažu. Netko mora umrijeti. Trijaža nije zezancija. Trijaža će odlučiti na licu mjesta tko živi a tko umire. Ako imaš 30 godina, mlad si, u punoj snazi, skitao si okolo a rekli su ti da je epidemija. Došao si doma, poljubio majku koja ima 50 – 60 godina, drži se, mlada je još, neće joj ništa biti. Prolaze dani, nije vam dobro. Dovoze vas oboje u bolnicu i oboje morate biti intubirani. Mjesto ima samo za jednoga. Neće ga biti za tvoju majku. Spašavamo tebe, seronjo. Sjedi doma i ne mrdaj!” #ostanitedoma ??

Medicinske sestre – medicinski tehničari

Za onoga tko još uvijek peče roštilj sa svojih 7 prijatelja koji su pravo stigli sa posla, za onoga tko sprema noćni tulum samo za 10 naj frendova, za one koju slave djetetom rođendan sa samo 15 gostiju u svojoj kući, za one koji se druže po kletima i “ubijaju” Covid-19 alkoholom… za svakog onoga tko još nije shvatio…

OSTANI DOMA!

Medicinske sestre – medicinski tehničari

Medicinske sestre i tehničari na jako slikovit način žele upozoriti javnost da ako i borave vani u prirodi da tone znači roštiljanje, ili zajedničko igranje djece, ili partijanje po stanovima, a što je vidljivo i iz nekoliko primjera koje su podijelili neki na društvenim mrežama:

  • Ekipa od njih 8 cuga u stanu i stavljaju slike na društvene mreže . Kao karantena i te fore. Njih 8 je došlo u stan. Njih 8 iz 8 obitelji. To je preko 30 potencijalnih bolesnika u indifektnom doticaju.
  • Druga slika njih 20 cura vježba lagano. Odrađuju trening na sportskom centru. Malo finesa i tako to. To je preko 20 obitelji, preko 20 dečki ju, muževa. A tek klinaca ili njihovih roditelja. Indirektno preko 100 ljudi…
  • Slika treća skupina frendova uz more sjede, piju kavu za vani. Zatvorilo im lokalne ali snašli se oni. Dodaju se frizbijem lagano. Plastičnim naravno. Karantena i tako to.
  • Četvrti story na IG. Skupili se momci na nogometu njih desetak u kvartu. Kasnije ista ekipa se našla u stanu pa igraju PlayStation. Stavljaju slike. Karantena kažu.
  • Peta slika iz konobe. Njih 8-9 frendova peku meso… Ne rade zbog virusa pa se našli utorkom. Slikaju luk i rakiju. Kao, neće njih…
  • Šesta slika. Dječji rođendan. Čini se radi virusa nisu zvali puno ljudi. Samo ih je petnaestak. Samo e… Petnaestak direktno je 50 bar indirektno…

OSTANITE DOMA, NE PUŠTAJTE DJECU VANI DA SE IGRAJU SA DRUGOM DJECOM, NE PARTIJAJTE, DRŽITE SE STROGO SVIH UPUTA KRIZNOG STOŽERA!

#OSTANIDOMA

Facebook komentari

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*