U Velikoj Britaniji patronažne sestre “verbalno zlostavljane na ulici”

SLIJEDI MASOVNO OTPUŠTANJE STABILNIH PACIJENATA IZ BOLNICA

U Velikoj Britaniji patronažne sestre "verbalno zlostavljane na ulici"

Nacionalni sindikat medicinskih sestara Velike Britanije osuđuje incidente u kojima pojedinci u javnosti patronažne sestre pogrdno nazivaju “širiteljima bolesti”.

Pojedine patronažne medicinske sestre bile su nazivane “širiteljima bolesti” uslijed epidemije COVID-19.

To je sa javnosti podijelila Susan Masters iz Royal College of Nursing (RCN), nacionalnog sindikata / udruženje u Velikoj Britaniji).

Naime, patronažne medicinske sestre u Engleskoj uglavnom odlaze od pacijenta do pacijenta u njihovim prepoznatljivim plavim uniformama te su lako prepoznatljivi u javnosti.

U svom tvitu, Susan Masters rekla je da su medicinske sestre u zajednici rekle da su bile “provocirane i verbalno zlostavljane na ulici” kao “šireči bolesti” dok nastavljaju svoj rad tijekom pandemije koronavirusa.

“Ovo je gnusno ponašanje, mora prestati”, dodala je Susan Masters ispred RCN-a.

U kasnijem tvitu također je navela: “Medicinske sestre doslovce trče prema vatri kako bi pružile skrb zajednicama.”

Otpuštanje pacijenata radi oslobađanja bolničkih kapaciteta

Zabrinutost gđe Masters slijedi najavu da NHS (Nacionalni zdravstveni sustav) Engleske želi medicinski stabilne pacijente otpustiti doma u zajednicu kako bi oslobodili više bolničkih kreveta.

Dana 17. ožujka u pismu upućenom pružateljima primarne i sekundarne skrbi ukazano je na sljedeće korake koje će NHS poduzeti kao odgovor na COVID-19.

U pismu se kaže: “Davatelji zdravstvenih usluga u zajednici moraju odmah preuzeti potpunu odgovornost za hitno otpuštanje svih prihvatljivih pacijenata koje akutni davatelji identificiraju na popisu otpusta.”

Zbog otpuštanja medicinski podobnih pacijenata koji su imali bolnički boravak dulje od 21 dana moglo bi se osloboditi do 15.000 akutnih kreveta, navodi se u pismu.

Medicinska sestra se rasplakala nakon izlaska iz trgovine! “Prestanite, molim vas!”

Premorena medicinska sestra iz West Yorkshirea, Dawn Bilbrough, koja je odradila 48-satnu smjenu u intenzivnoj skrbi, otišla je u dućan kako bi kupila osnovne namirnice. Ono što je tamo zatekla rasplakalo ju je.

Facebook komentari

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*