Talijanska medicinska sestra slomljena borbom protiv koronavirusa izvršila suicid

KOLEGE I KOLEGICE SU UTUČENI GUBITKOM

Talijanska medicinska sestra slomljena borbom protiv koronavirusa izvršila suicid

49-godišnja medicinska sestra, koja je od nedavno radila na odjelu sa pacijentima sa infekcijom Covid-19, počinila je samoubojstvo bacivši se u Piave, u Cortellazzo (Venecija).

Radila u bolnici u Jesolu, koja je već nekoliko dana postala jedno od mjesta na terenu za borbu protiv koronavirusa. Medicinska sestra, koja je živjela sama, bila je dva dana kod kuće, jer je dobila povišenu teperaturu. I njoj je napravljeno testiranje prije samoizolacije, ali ishod testa još nije objavljen, a vjerojatno i neće biti, prema informacijama lokalnih medija.

Nagli nestanak 49-godišnje medicinske sestre koja je radila u bolnici u Jesolu stvorio je šok i bol u cijeloj firmi.

“Bila je osoba posvećena radu, nezamjenjiva kolegica, podrška i resurs za kolege i za ovu našu bolnicu” – prisjeća se direktor firme Ulssa 4, Carlo Bramezza.

“Čim se saznalo za vijest o njezinom nestanku, a kasnije i o suicidu, kolege bolnice Jesolo koji su posljednjih dana zauzeti sa borbom protiv koronavirusa, bili su duboko pogođeni i uzdrmani onim što se dogodilo.

U ime zdravstvene organizacije koju zastupam izražavam duboku sućut i bliskost s obitelji “naše” medicinske sestre SL, to su njegovi inicijali, angažirana je na Ulss4 1991. godine.” – izjavio je direktor.

Do 2012. radila je na odjelu kirurgije u bolnici u Jesolu, a zatim je, s obzirom na reorganizaciju bolnice, prebačena na područje San Donà di Piave.

Od 2016. godine vratila se na posao u obalnu bolnicu, na području fizikalne i rehabilitacijske medicine, a prije nekoliko dana ponušen joj je rad na novom odjelu za zarazne bolesti gdje je surađivala u pripremi i pokretanju aktivnosti za bornu protiv koronavirusa.

U operativnoj jedinici u kojoj je trenutno hospitalizirano 25 bolesnika s COVID-19, sudjelovala je sa kolegama, osim u direktnoj skrbi i na treningu za sigurno upravljanje pacijentima, te je već obavila nekoliko dugih radnih smjena.

Facebook komentari

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Još jedna talijanska medicinska sestra izvršila suicid zbog koronavirusa – MedicinskaSestra.eu
  2. Više od 40 talijanskih zdravstvenih radnika umrlo od početka epidemije koronavirusa – MedicinskaSestra.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*