U Würzburgu 9 mrtvih u 1 staračkom domu i zaraženih 23 medicinskih sestara i njegovatelja

15 drugih korisnika skrbi pozitivno na koronavirus

U Würzburgu 9 mrtvih u staračkom domu i zaraženih 23 medicinskih sestara i njegovatelja

160 štićenika – a devet je mrtvih. Nigdje drugdje u Njemačkoj stanje sa koronavirusom nije tako loše kao u domu za umirovljenike u Würzburgu / St. Nikolaus!

Strah je da će još više ljudi umrijeti. Prema navodima uprave, trenutno u ambulantama u Würzburgu ima pet starijih osoba, a još deset ispitanika pozitivno je testirano na virus i izolirano su u svojim sobama u domu.

Uz tu strašnu vijest, saznaje se i da su 23 medicinske sestre i njegovatelja koje imaju i pozitivne testove na koronavirus! Nalaze se u kućnoj karanteni.

Stroge mjere poduzete prekasno

Stroga zabrana posjeta na snazi je od 12. ožujka. Stanovnicima više nije dopušteno da napuštaju svoje sobe. Medicinske sestre i čistačice odlaze u bolesničke prostorije samo u zaštitnim odijelima i maskama za disanje.

Do prve dijagnoze zaraze nisu imale dovoljno zaštitnih maski – govorili im da im ne trebaju maske!

Najviše što zastrašuje je činjenica da su medicinske sestre i njegovateljice do prve sumnje na prisutnost koronavirusa, točnije prvog lošeg pacijenta i smrti, nisu imale maske jer su poslodavci čuvali maske kad se pojave simptomi koji nagovješćuju prisutnost koronavirusa.

Saznajemo to iz prve ruke od hrvatske medicinske sestre 8podaci poznati uredništvu), koja je htjela ostati anonimna.

I u ostalim domovima iz iste grupacije, situacija je nimalo obećavajuća. Doslovce medicinske sestre osjećaju strah a nisu u mogućnosti ništa poduzeti, jer je slična situacija sa nedostatkom opreme u cijeloj Njemačkoj.

Peticiju za zaštitnu opremu i veće plaće za medicinske sestre potpisalo preko 260.000 sestara i građana

Da je situacija kranje ozbiljna i da su medicinske sestre – tehničari i ostali zdravstveni djelatnici u Njemačkoj na rubu pucanja od straha i neizvjesnosti govori i činjenica da je pokrenuta peticija od strane medicinskih sestara koja je u kratkom periodu skupila čak preko 250.000 potpisa u kojoj se hitno traži osiguravanje zaštitne opreme za sva radilišta medicinskih sestara i osiguravanje povećanja plaća svim medicinskim sestrama i njegovateljima koji rade u njemačkom zdravstvenom sustavu.

Peticija je dostupna na Change.org platformi za peticije:

Facebook komentari

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*