Još jedna talijanska medicinska sestra izvršila suicid zbog koronavirusa

SLUČAJ OBZNANILA TALIJANSKA FEDERACIJA SESTARA

Još jedna talijanska medicinska sestra izvršila suicid zbog koronavirusa

Daniela Trezzi (34) iz Italije, izvršila je samoubojstvo nakon što je testirana pozitivno na koronavirus Covid-19, u strahu da je zarazila druge.

Talijanska medicinska sestra ubila se nakon što je testirana pozitivno na koronavirus bojeći se da je zarazila druge, otkrila je Nacionalna federacija medicinskih sestara Italije.

“Stanje i stres kojem su izloženi naši profesionalci su pred očima svih!”

Talijanska federacija medicinskih sestara

Daniela Trezzi (34) radila je na prvoj crti koronavirusne krize u bolnici u Lombardiji, najteže pogođenom dijelu Italije.

Nacionalna federacija medicinskih sestara Italije potvrdila je njezinu smrt i sinoć je u izjavi izrazila ‘bol i zgražanje’.

Federacija je rekla da je medicinska sestra patila od ‘velikog stresa’ jer se bojala da je širila virus dok je pokušavala dovesti krizu pod kontrolu.

Daniela Trezzi radila je na odjelu intenzivne njege u bolnici San Gerardo u Monzi, oko devet kilometara od Milana, ali bila je u karanteni nakon što je pokazala simptome koronavirusa i pozitivnog testa.

“Svatko od nas je tu profesiju odabrao kao dobru, a nažalost i za lošu. Mi smo medicinske sestre”, rekli su iz Federacije.

Daniela Trezzi
Daniela Trezzi

Generalni direktor bolnice San Gerardo Mario Alparone rekao je da je Daniela bila kod kuće bolesna od 10. ožujka i da ‘nije bila pod nadzorom’.

Pravosudne vlasti sada istražuju njenu smrt, javljaju lokalni mediji.

Ovo nije prvi slučaj suicida kod medicinskih sestara u Itaiji, ali slučajevi nisu adekvatno evidentirati niti se u vrijeme kaosa oko koronavirusa vodi previše brige oko zdravstvenih djelatnika.

Podaci koje je jučer objavio talijanski istraživački institut pokazali su da je oko 5.760 zdravstvenih radnika zaraženo koronavirusom.

Nino Cartabellotta, voditelj Gimbe fondacije koja je prikupljala podatke, zatražio je da se taj “fenomen” mora “suzbiti da bi se zaštitili oni koji brinu o nama”.

5.760 medicinskih radnika čini oko osam posto ukupnog broja slučajeva u Italiji, što je prema posljednjim podacima u utorak poraslo na 69.176.

Facebook komentari

1 Trackback / Pingback

  1. Više od 40 talijanskih zdravstvenih radnika umrlo od početka epidemije koronavirusa – MedicinskaSestra.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*