Medicinska sestra iz New Yorka 5 dana radila pozitivna na COVID-19

Medicinska sestra iz New Yorka 5 dana radila pozitivna na COVID-19

Medicinska sestra iz New Yorka posvjedočila je anonimno CNN-u kako je 5 dana radila pozitivna na COVID-19, te da njezin poslodavac nije htio testirati radnike na infekciju COVID-19.

Epicentar svjetske pandemije koronavirusa se nalazi u SAD-u.

Samo jučer tamo je preminulo više od 1000 ljudi od posljedica koronavirusa. Konkretno, preminulo ih je 1049, prema podacima stranice Worldometers. Sa svim jučerašnjim podacima dolazimo do ukupnog broja od 215.003 zaraženih, 5102 preminulih te 8878 oporavljenih.

Najteže je u New Yorku gdje se zdravstveni radnici uz sve bore s nestašicom opreme, ali i manjkom testiranja. Tako je jedna medicinska sestra danima radila u bolnici, a da je nitko nije htio testirati na koronavirus. Zato se poslužila trikom i otišla se testirati kada je noćnu smjenu držala prijateljica.

“Imam koronavirus, sada sam u samoizolaciji. Uspjela sam se testirati dok mi je prijateljica radila. Danima sam radila s istom maskom, s različitim pacijentima i osobljem. Sigurno nisam jedina u toj bolnici koja ima koronavirus”, rekla je medicinska sestra za CNN koja je htjela ostati anonimna u strahu da ne izgubi posao.

Facebook komentari

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*