80 medicinskih sestara / tehničara u Hrvatskoj pozitivno na COVID-19

13,8% od svih zaraženih u Hrvatskoj su zdravstveni djelatnici

80 medicinskih sestara / tehničara u Hrvatskoj pozitivno na COVID-19

Gotovo polovina od svih zaraženih zdravstvenih djelatnika, njih 45% su medicinske sestre – medicinski tehničari.

Na Međunarodni dan zdravlja, 7. travnja, u Hrvatskoj je 80 medicinskih sestara – medicinskih tehničara pozitivno na COVID-19.

Tu je informaciju na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite u 14 sati iznio Krunoslav Capak.

Gotovo polovina svih zaraženih zdravstvenih djelatnika su medicinske sestre – medicinski tehničari

Na današnjoj konferenciji stožera iznesena je informacija da je s današnjim danom 80 medicinkih sestara – tehničara pozitivno na COVID-19, što čini 45% od svih zaraženih zdravstvenih djelatnika u Hrvatskoj.

Još u prošli petak, broj zaraženih medicnskih sestara – medicinskih tehničara bio je 53, a danas je 80, što je povećanje od 27 sestara i tehničara kod kojih je u samo 4 dana dijagnosticirana infekcija COVID-19.

Capak zahvalio posebno medicinkim sestrama

Capak je naveo kako je ovogodišnja tema međunarodnog dana zdravlja upravo medicinske sestre – medicinski tehničari i primalje.

“Obilježavanje osnivanja SZO prije 74 godine obilježava se kao Dan zdravlja svake godine na ovaj dan. Svima želim dobro zdravlje i svake godine imamo drugu temu.

Ove godine je dan posvećen medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima i babicama, koji su kao što znate najbrojniji među zdravstvenim djelatnicima, kako u Hratskoj tako i u svijetu. Posebno bi htio njima čestati ovaj dan i zaželjeti im dobro zdravlje.

One su na prvoj liniji obrane od koronavirusa, one često kontaktiraju bolesnike još dok se ne zna jel imaju simptome ili nemaju, da li su bolesni ili nisu bolesni.

I u ovom trenutku imamo zaraženih 80 medicinskih sestara – medicinskih tehničara od ukupno 178 zaraženih zdravstvenih djelatnika što još dodatno govori o njihovoj požrtvornosti i predanosti poslu bolesnicima, obitelji i zajednici. “

Krunoslav Capak, dr. med.

Facebook komentari

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*